Becsület Napja – Helyszín, időpont
Hosszas jogi csatározásainkat siker koronázta, így február 10-én (szombat) egy budapesti közterületen tudunk tisztelegni a Kitörés hősei előtt.

Megemlékezésünk visszatér arra a kultikus helyszínre, ahonnan 1945-ben megindultak a kitörő csapatok, majd 1997-ben szintén ezen a helyszínen emlékeztek meg először szervezett formában a Kitörésről.

Rendezvényünk helyszíne a budavári Kapisztrán tér lesz, melynél autentikusabb és méltóbb környezet nincs az esemény lebonyolításához.

A gyülekező 14:15-kor kezdődik meg. Mindenkit arra kérünk, hogy időben érkezzen, mert a rendőrség kordonzárat fog alkalmazni, így a teret csak a beengedő kapukon keresztül lehet megközelíteni. Ezeken a pontokon jelen lesznek rendezőink, ha bárkinek kérdése, vagy problémája van, akkor nekik jelezze. Mindenkit arra kérünk, hogy utasításaikat maradéktalanul tartsa be.

A helyszín megközelítését a Széll Kálmán tér irányából, a Bécsi kapun keresztül javasoljuk. A fentebb említett kordonzár miatt az Országház utca irányából egyáltalán nem lehet megközelíteni a teret!
Korábbi közleményünk a hivatkozásra kattintva érhető el, melyben az öltözködési, és viselkedési irányelveket foglaltuk össze. Mindenkit arra kérünk, hogy ezeket maradéktalanul tartsa be.
http://festungbp.blogspot.hu/2018/02/fontos-informaciok-important-information.html

Szombatra több antifasiszta ellentüntetést is bejelentettek. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján komolytalan próbálkozások ezek, de ennek ellenére arra kérünk titeket, hogy kisebb csoportokban mozogjatok, senkit ne hagyjatok egyedül. A várható provokációnak ne üljetek fel. Mutassuk meg, hogy hiába a kormányzati ellenszél, hiába az antifasiszta söpredék ajvékolása, mi méltó módon tisztelgünk elődeink előtt.

Becsület Napja - Szervezők

Megjegyzések

  1. On 10th the meeting point could be reached by public transport with this official route finder (parameters already set), but maybe the traffic of bus line nr. 16 will be suspended already:

    http://futar.bkk.hu/?toCoord=47.504194%2C19.029247&toName=Kapisztrán%20tér&date=2018-02-10&time=845&arriveBy=true&map=14/47.50014/19.05347&layers=GSVB

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése